Akupunktur mot spenningshodepine

Akupunktur mot spenningshodepine

Nevrologi, ortopedi, revmatisme

Anbefaler akupunktur mot spenningshodepine

[25.09.2012]
Britiske National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) har publisert sin første kliniske retningslinje for behandling av hodepine hos voksne og ungdom. Akupunktur anbefales.
Av Dagrun Lindvåg
dl@fysio.no


Ifølge NICE opplever en av 50 personer i Storbritannia hodepine som resultat av overforbruk av medisiner. For mye medikamenter kan redusere effekten av medisin og kan også øke smertene. Flere behandlingsalternativer anbefales i den nye retningslinjen, blant annet akupunktur. NICE understreker også betydningen av korrekt diagnose og tilpasset behandling.


Behandlingsserie
Rapporten har tittelen «Headaches: diagnosis and management of headaches in young people and adults». NICE anbefaler at helsepersonell bør vurdere å tilby pasienter en serie med opptil ti akupunkturbehandlinger, administrert over en periode på fem til åtte uker, som profylaktisk behandling av kronisk spenningshodepine.

Ønskes velkommen
Fysioterapeut Paul Battersby er foreleser i akupunktur og leder for akupunkturforeningen innen det britiske forbundet (Acupuncture Association of Chartered Physiotherapists, AACP). Han ønsker rapporten og de nye retningslinjene med anbefaling av akupunktur velkommen.
-Dette bekrefter det AACP har ment lenge og som støttes av dokumentasjon; Akupunktur mot spenningshodepine gir positive resultater, sier Battersby i en kommentar på det britiske forbundets nettsider.


Les mer: http://www.csp.org.uk/
Rapporten: Headaches: diagnosis and management of headaches in young people and adults

Nyheter